Eveline de Wilt onderzoeker yourUX
Blog
4/9/2023

Maak kennis met yourUX: 6 vragen aan Eveline

Aan de hand van 6 vragen stellen we onze yourUX collega's aan je voor. Hier is... Eveline

1.Wat is jouw rol bij yourUX?

UX-researcher

2. Wat is daar zo leuk aan?

Het leuke van UX onderzoek vind ik dat je direct in contact bent met gebruikers van websites en apps. Je ziet hoe ze met een website of app omgaan en wat voor hen (niet) werkt. De resultaten geven onze opdrachtgevers heel concrete handvatten om hun websites en apps te verbeteren. En wat is er nou leuker om vervolgens de verbeteringen op een website of in een app terug tezien?

3. Hoe ben je bij yourUX terecht gekomen?

Ik ben al ruim 12,5 werkzaam bij Blauw. Het grootste deel van die 12,5 jaar deed ik onderzoek binnen team Product Innovatie. Hartstikke interessante onderzoeken, dat vind ik nog steeds, maar toch begon het te kriebelen. Ik wilde iets nieuws doen binnen Blauw en zo begon ik naast mijn werk in team Product Innovatie als UX-researcher bij yourUX.

4. Wat vind jij nou een coole, goed werkende website? En waarom?

Mag het ook een coole app zijn? Zelf ben ik fan van de Garmin Connect app en dan vooral de functie waarmee je zelf routes kunt maken. Op vakantie gebruik ik dit veel. Aan de hand van heatmaps kun je zien welke routes in de omgeving veel worden gelopen of gefietst. Daarmee maak ik dan routes over populaire of juist de rustigere paden. Even synchroniseren naar je horloge en je kunt gaan.

5. Wat is jouw favoriete website/app functionaliteit? En waarom?

Absoluut op nummer 1: eenvoudig kunnen betalen. Ik betaal het liefst achteraf, eerst maar eens zien dat je pakketje daadwerkelijk bezorgd wordt. Veel websites bieden dit aan, maar als je dan achteraf wilt betalen, dan is dat niet altijd even makkelijk. Bankrekeningnummer en factuurnummers plakken in de app van je bank, wat een gedoe. Doe mij maar gewoon een iDeal linkje.

6. yourUX bevindt zich middenin Rotterdam. Wat betekent Rotterdam voor jou?

Rotterdam betekent voor mij #DeMooiste. En daarmee bedoel ik natuurlijk de mooiste marathon van Nederland. Al drie keer liep ik de 42,195 km door de stad, en elke keer is het weer een feestje. Nergens anders is het publiek zo enthousiast

Iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje

...direct in je mailbox!

test