Hoe ervaren gebruikers je klikbare prototype?

Yes! Eindelijk is het klikbare prototype voor je website of app af. Het ziet er geweldig uit, maar werkt het ook? Lukt het gebruikers om te navigeren? Begrijpen ze de call-to-actions en vinden ze de informatie die zij zoeken? De gebruikerstest (usability test) laat je zien hoe gebruikers jouw prototype ervaren, zodat het definitieve ontwerp van je website of app perfect gaat aansluiten.

Prototype gebruikerstest voor website/app via yourUX

De situatie

  • Zien hoe gebruikers je prototype ervaren

Een gebruikerstest voor prototypes zet je in als je wilt zien hoe (potentiële) gebruikers met jouw website of app aan de slag gaan. Begrijpen ze hoe het werkt en kunnen ze de juiste informatie vinden? Wat vinden ze van de vormgeving en zijn de menu's logisch?

Aanpak

  • Gepersonaliseerde taakopdrachten
  • Live getuige zijn van reactie gebruikers
  • Samen onderzoeken en analyseren

In een individueel gesprek met gebruikers maken we gebruik van gepersonaliseerde taakopdrachten. Op deze manier bootsen we een zo realistisch mogelijke gebruikerservaring na.

Met onze eyetracking tool volgen we ook de oogbewegingen van de gebruiker. Dit laat ook het onbewuste gedrag van de gebruikers zien, naast wat ze vertellen. Zo zien we ook waar de gebruiker juist (niet) naar kijkt en kunnen we doorvragen waarom.

Tijdens het onderzoek kijken jullie mee met het onderzoek. Je bent live getuige van de reactie van gebruikers en maakt hun ervaring van dichtbij mee. Het onderzoek kan ook online plaatsvinden.

Tijdens het onderzoek kunnen jullie observaties delen via een interactief Miro board. Ook staan jullie direct in contact met de onderzoekers, waardoor je tijdens het onderzoek ook via hun vragen aan de gebruiker kan stellen.

Na afloop van de gesprekken bespreek je samen met de onderzoekers de belangrijkste bevindingen in een korte debrief sessie.

Typische gebruikerstest met prototypes

5-6 gebruikers per doelgroep
45-60 minuten per interview (online of fysiek)
Binnen 4 weken heb je het antwoord op jouw UX vraag

Resultaat

  • Visueel overzicht met concrete aanknopingspunten
  • Andere typen gebruikerstests

Het rapport geeft inzicht in de gebruikerservaring en concrete aanknopingspunten.

We geven concrete adviezen en verbeterpunten per element, zowel quick wins als grotere ontwerpkeuzes. De adviezen zijn zo geschreven dat je ze gemakkelijk kunt delen met designers. Daarmee kan je team direct aan de slag met het definitieve ontwerp.

Aanvullend op deze gemodereerde gebruikerstest, kunnen we voor een snelle check onder gebruikers ook ongemodereerde gebruikerstests uitvoeren. Korte video's laten je direct zien hoe gebruikers zelf taakopdrachten uitvoeren.

Als je meer behoefte hebt aan cijfers, helpen onze kwantitatieve tests zoals de 5-second-test en belevingsscores (zoals CES en SUS) je met het maken van stevige keuzes.

Swathi Yerubandi

Swathi Yerubandi

UX Researcher

Meer weten over UX-onderzoek?

Wil je kennismaken of heb je nog vragen?

Swathi

staat voor je klaar!