Wil je ontdekken hoe jouw website of app daadwerkelijk wordt gebruikt door (potentiële) gebruikers?

Zodra je website of app live is, is het van cruciaal belang om inzicht te krijgen in de gebruikerservaring van je doelgroep. Ben je benieuwd of de navigatie intuïtief is, of gebruikers begrijpen waar actie te ondernemen en of ze snel de benodigde informatie vinden? Een effectieve benadering om deze vragen te beantwoorden, is door gebruik te maken van user testing.

User testing website of app via yourUX

De situatie

  • Inzicht in de user experience

User testing onthult waar je site of app verbeterd kan worden en helpt je om deze optimaal af te stemmen op de wensen van je doelgroep. Begrijpt je target audience de werking, vinden ze de benodigde informatie, en wat vinden ze van de vormgeving en de logica van de menustructuren?

Aanpak

  • Gepersonaliseerde taakopdrachten
  • Live getuige zijn van reactie gebruikers
  • Samen onderzoeken en analyseren

In persoonlijke gesprekken met je target audience hanteren we aangepaste taakopdrachten om een uiterst realistische user experience te simuleren.

Met behulp van onze geavanceerde eye tracking tool volgen we nauwlettend de oogbewegingen van de gebruikers. Dit stelt ons in staat om niet alleen hun expliciete feedback vast te leggen, maar ook hun onbewuste gedrag. Hierdoor kunnen we precies zien waar de gebruiker wel of niet naar kijkt en kunnen we dieper graven door te vragen waarom ze bepaalde keuzes maken.

Tijdens een user testing onderzoek hebben jullie de mogelijkheid om live mee te kijken naar de reacties van de gebruikers. Het onderzoek kan zowel fysiek als online plaatsvinden. Gedurende de user test kunnen jullie direct observaties delen via een interactief Miro board. Ook hebben jullie de kans om tijdens het onderzoek vragen te stellen aan de gebruikers, dankzij directe communicatie met onze onderzoekers.

Na afloop van de gesprekken, vindt er een debriefsessie plaats waarin jullie samen met onze onderzoekers de belangrijkste bevindingen bespreken.

Typische user testing

5-6 gebruikers per doelgroep
45-60 minuten per interview (online of fysiek)
Binnen 4 weken heb je het antwoord op jouw UX vraag

Resultaat

  • Visueel overzicht met concrete aanknopingspunten
  • Andere typen user tests

Ons rapport biedt diepgaand inzicht in de gebruikerservaring en levert concrete handvatten voor verbetering. We verstrekken adviezen en aanbevelingen die je gemakkelijk kunt delen met je ontwerpteam, waardoor ze direct aan de slag kunnen met de voorgestelde verbeteringen.

Naast onze gemodereerde user testing bieden we ook een ongemodereerde user test voor een snelle gebruikersvalidatie. Korte video's laten je direct zien hoe gebruikers zelf taakopdrachten uitvoeren, waardoor je snel inzicht krijgt in de user experience.

Als je meer waarde hecht aan kwantitatieve gegevens, kunnen onze kwantitatieve gebruikerstests je voorzien van gedegen inzichten om weloverwogen beslissingen te nemen.

Sanne Kempers

Sanne Kempers

UX Researcher

Meer weten over UX-onderzoek?

Wil je kennismaken of heb je nog vragen?

Sanne

staat voor je klaar!