Wat zijn quick wins volgens de UX experts?

Als je nog geen tijd of budget hebt voor uitgebreider onderzoek onder gebruikers, kan de expertreview je helpen met de eerste grote verbeterslag. Twee van onze deskundige UX-onderzoekers geven hun review van de belangrijkste knel- en verbeterpunten van jouw website of app.

Met een expert review kun je snel eerste verbeteringen krijgen voor je website of app

De situatie

  • Zet een expert review in voordat je gebruikers betrekt

Een expertreview is heel geschikt als een eerste check voor je website of app. De uitkomsten bieden vaak al genoeg aanknopingspunten voor een eerste grote, verbeterslag. Hierna kun je jouw website of app verder finetunen met gebruikersonderzoek.

Aanpak

  • Gestructureerde beoordeling door UX experts

We zetten ervaren UX-onderzoekers aan het werk om onafhankelijk van elkaar jouw website of app uitgebreid en op gestructureerde wijze te testen.  

Jouw website of app wordt getoetst op een aantal objectieve en algemeen geaccepteerde principes voor een goed ontwerp, onder andere Jakob Nielsen's 10 general principles for interaction design. Daarbij beoordelen we de website of app als geheel en kijken we naar: opbouw, content, navigatie en look & feel.

Typische expert review

2 UX experts
Gestructureerde beoordeling
Binnen 1 week heb je het antwoord op jouw UX vraag

Resultaat

  • Visueel overzicht van verbeterpunten en quick wins

Met een expertreview van yourUX krijg je een deskundig overzicht met de belangrijkste verbeterpunten van jouw website of app. Dit levert tot wel 60% van de knelpunten op ten opzichte van gebruikersonderzoek. Met de quick wins kun je direct de eerste verbeterslag maken!

Swathi Yerubandi

Swathi Yerubandi

UX Researcher

Meer weten over UX-onderzoek?

Wil je kennismaken of heb je nog vragen?

Swathi

staat voor je klaar!