Hoe goed werkt je navigatiemenu?

Denk je dat jouw bezoekers weten waar de belangrijke informatie staat op jouw website? En hoe navigeren ze eigenlijk? Maak het logisch door de gebruikers te betrekken in een treetest.

De treetest geeft aan hoe goed je navigatiemenu werkt

De situatie

  • De ideale menustructuur bepalen

We adviseren de treetest in te zetten in de ontwikkelfase, nog voordat de menustructuren definitief zijn. Maar ook je bestaande website kun je eenvoudig verbeteren door met een treetest de huidige menustructuur te vergelijken met nieuwe varianten. Zo weet je in ieder geval dat je live gaat met een gebruiksvriendelijk en effectief navigatiemenu.

Aanpak

  • Waar klikt je gebruiker nu echt?

We voeren de treetest het liefst onder een grote groep gebruikers van jouw doelgroep uit. Voor een stevige onderbouwing met cijfers.

In online taakopdrachten gaat de gebruiker via het navigatiemenu op zoek naar specifieke informatie. De treetest vindt plaats in een real-world-scenario, zoals iemand normaal ook door een menu zou klikken. Hiermee zie je waar gebruikers vastlopen en waar de menustructuur dus beter kan.

Typische treetest

Kwantitatief online onderzoek
60-100 respondenten per menuvariant
Binnen 3 weken heb je het antwoord op jouw UX vraag

Resultaat

  • Cijfermatige onderbouwing
  • Concrete aanbevelingen voor het perfecte menu

Na de treetest krijg je van ons een rapport met een helder en duidelijk beeld van de werking van de menustructuren op jouw website. Onze cijfermatige analyses laten zien bij welke taken je gebruikers vastlopen en waarbij een menu juist al wel goed werkt.

We geven concrete aanbevelingen over de beste menuvariant en helpen je met oplossingen voor problemen die gebruikers ervaren. Zodat gebruikers daarna nog effectiever en met meer gemak navigeren door jouw website of app.

Esra Knook

Esra Knook

UX Researcher

Meer weten over UX-onderzoek?

Wil je kennismaken of heb je nog vragen?

Esra

staat voor je klaar!