Vinden gebruikers moeiteloos de informatie die ze zoeken?

Je website of app is een belangrijk communicatiemiddel! Maar kunnen je gebruikers intuïtief door de interface navigeren, begrijpen ze meteen je oproepen tot actie en vinden ze moeiteloos de informatie die ze zoeken? Dat is waar ons usability onderzoek in het spel komt! Het biedt je een exclusief inzicht in de beleving van gebruikers bij jouw website of app, waardoor je direct concrete verbeteringen kunt aanbrengen en je product naar een hoger niveau kunt tillen.

Usability onderzoek yourUX voor je website of app

De situatie

  • Inzicht in gebruikerservaringen

Een usability onderzoek is hét geheime wapen om de diepste inzichten te verkrijgen in hoe jouw website of app wordt ervaren door (potentiële) gebruikers. Ontdek of ze meteen begrijpen hoe het werkt, of ze zonder moeite de juiste informatie kunnen vinden en wat hun mening is over de vormgeving en de logica van de menustructuren?

Aanpak

  • Gepersonaliseerde taakopdrachten
  • Live getuige zijn van reactie gebruikers
  • Samen usability testen en analyseren

We dagen gebruikers uit met op maat gemaakte taken, waardoor we een zo realistisch mogelijke gebruikerservaring kunnen simuleren. Dit leidt tot waardevolle inzichten en concrete verbeterpunten.

Onze eye tracking tool onthult het onbewuste gedrag van gebruikers door hun oogbewegingen te volgen. Zo zien we ook waar de gebruiker juist (niet) naar kijkt en kunnen we doorvragen waarom.

Tijdens het usability onderzoek ben je getuige van de directe reacties van gebruikers en dat is ongelooflijk boeiend! Als fysieke aanwezigheid niet mogelijk is, kun je de usability test ook op afstand via een online verbinding volgen. Tijdens het onderzoek kun je jouw observaties delen via ons interactieve Miro board en ben je direct in contact met onze onderzoekers. Stel gerust vragen aan de gebruiker terwijl ze hun ervaringen delen.

Na afloop van de gesprekken zitten we samen voor een debriefsessie. Hier bespreek je met de onderzoekers de meest cruciale bevindingen en leggen we de basis voor jouw verbeteringsreis.

Typisch usability onderzoek

5-6 gebruikers per doelgroep
45-60 minuten per interview (online of fysiek)
Binnen 4 weken heb je het antwoord op jouw UX vraag

Resultaat

  • Visueel overzicht met concrete aanknopingspunten
  • Andere typen usability testing

Ons rapport met bevindingen geeft je niet alleen waardevolle inzichten, maar ook tastbare aanknopingspunten voor actie. Onze adviezen zijn nauwkeurig en gericht op elk element, variërend van snelle winstpunten tot grotere ontwerpkeuzes. Ze zijn zo geschreven dat je ze naadloos kunt delen met jouw ontwerpteam, waardoor ze direct aan de slag kunnen met de broodnodige verbeteringen uit het usability onderzoek.

Naast ons gemodereerde usability onderzoek bieden we ook ongemodereerde usability testen voor een snelle check. Korte video's tonen je onmiddellijk hoe gebruikers zelf taakopdrachten uitvoeren, zodat je direct kunt zien waar knelpunten zich voordoen.

En als je honger hebt naar cijfers, dan staan onze kwantitatieve gebruikerstests tot jouw beschikking. Met tools zoals de vijfsecondentest en usabilityscores kun je stevige beslissingen nemen, onderbouwd door harde data.

Esra Knook

Esra Knook

UX Researcher

Meer weten over UX-onderzoek?

Wil je kennismaken of heb je nog vragen?

Esra

staat voor je klaar!