Blog
13/12/2022

Maak kennis met yourUX: 6 vragen aan Gerard

Aan de hand van 6 vragen stellen we onze yourUX collega's aan je voor. Hier is... Gerard

1. Wat is jouw rol bij yourUX?

Ik ben een UX-onderzoeker gespecialiseerd in kwalitatief gebruikersonderzoek.

2. Wat is daar zo leuk aan?

De praktische toepasbaarheid van UX-onderzoek is erg hoog. Opdrachtgevers kunnen doorgaans direct aan de slag met de inzichten om hun websites en apps te optimaliseren. Als onderzoeker zie je dus snel resultaat van je werk, dat geeft voldoening. Daarnaast is elke gebruiker uniek in het gebruik van een website of app. Dit maakt UX-onderzoek altijd weer interessant en verrassend.

3. Hoe ben je bij yourUX terechtgekomen?

Ik ben door team yourUX gevraagd om hun team te ondersteunen. Ik ben sinds drie jaar werkzaam als freelancer en ik werk graag op regelmatige basis voor yourUX omdat zij begrijpen hoe je goed UX-onderzoek uitvoert.

4. Wat vind jij nou een coole, goed werkende website? En waarom?

Spotify. De website van Spotify kent ontzettend veel functionaliteiten, maar slaagt er in om eenvoudig en overzichtelijk te blijven. De gebruikservaring is daarnaast heel persoonlijk en intuïtief, ook op smartphone en tablet.  Het maken van afspeellijsten met muzieknummers is dan ook een favoriete bezigheid van mij.

5. Wat is jouw favoriete website/app functionaliteit? En waarom?

De app Songkick laat zien of jouw favoriete artiesten concerten gaan geven in locaties die jij hebt gemarkeerd. Een makkelijke manier om nooit meer een tof concert te missen!

6. yourUX bevindt zich midden in Rotterdam. Wat betekent Rotterdam voor jou?

Als geboren Fries spreekt de Rotterdamse volksaard me erg aan. De nuchtere manier van communiceren, de humor en de mentaliteit van aanpakken in plaats van eindeloos vergaderen.

Iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje

...direct in je mailbox!

test