Blog
9/5/2023

Maak kennis met yourUX: 6 vragen aan Maarten

Aan de hand van 6 vragen stellen we onze yourUX collega's aan je voor. Hier is... Maarten

1. Wat is jouw rol bij yourUX?

Business Lead en kwantitatief UX-researcher.

2. Wat is daar zo leuk aan?

Ik vind UX onderzoek zo gaaf omdat er veel dingen in samenkomen waar ik blij van word: slimme digitale oplossingen, verschillende methodes, creativiteit, klantgerichtheid en natuurlijk onderzoek. En Business Lead zijn bij yourUX is zo leuk omdat ik een stel enthousiaste UX experts mag helpen om steeds meer toffe dingen te doen met UX research.

3. Hoe ben je bij yourUX terechtgekomen?

Ik ben al meer dan tien jaar onderzoeker in het Customer Experience team van Blauw. De afgelopen jaren hebben we steeds vaker gezien dat we onze opdrachtgevers ook goed kunnen helpen met hun UX vragen. Daar ben ik me steeds meer in gaan verdiepen en zo sta ik met een aantal collega’s aan de wieg van ons label dat zich helemaal richt op UX onderzoek.

4. Wat vind jij nou een coole, goed werkende website of app? En waarom?

Naast de bekende voorbeelden als Bol.com en Picnic heb ik wel een voorbeeld dat je misschien niet direct van mij verwacht... We hebben laatst een nieuwe Dyson stofzuiger gekregen, met allerlei te hippe functies. Maar ja, hoe werkt dat dan allemaal? Dyson helpt je super laagdrempelig op weg met een app vol korte instructiefilmpjes en handige tips. Absoluut geen ‘stoffige’ handleiding dus. Een verrassend goed uitgewerkte UX!

5. Wat is jouw favoriete website/app functionaliteit? En waarom?

Ik ben zelf fan van de app van Scorito. Daar ga ik fanatiek de strijd aan met collega’s in sportpooltjes, vooral voetbal en wielrennen. Ze slagen erin om best complexe informatie zoals statistieken heel intuïtief te laten gebruiken en je krijgt bijvoorbeeld ook tips van Scorito voor tijdens het spel. Zo kan ik makkelijk mijn winnende team samenstellen :-)

6. yourUX bevindt zich midden in Rotterdam. Wat betekent Rotterdam voor jou?

Ik ben in de loop van de jaren steeds meer van Rotterdam gaan houden. Ik ben zelf voor Ajax en dat is vooral voor sommige Rotterdammerts wel een dingetje, dus soms is het nog een haat-liefde verhouding:-). Rotterdammers zijn vaak lekker direct en hebben ook best een goed gevoel voor humor. Dat merk je in de stad en kan ik erg waarderen!

Iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje

...direct in je mailbox!

test