Blog
4/4/2023

Maak kennis met yourUX: 6 vragen aan Vincent

Aan de hand van 6 vragen stellen we onze yourUX collega's aan je voor. Hier is...Vincent

1. Wat is jouw rol bij yourUX?

UX-strateeg

2. Wat is daar zo leuk aan?

Het is vooral leuk dat bijna al onze opdrachtgevers na het doen van onderzoekt reageren met iets als 'dat we dit niet eerder hebben gedaan’. Het laten ervaren hoe gebruikers hun website of app ervaren is dus heel belangrijk. Eerlijk gezegd, zo’n rocketscience is UX-research niet. Maar het is wel heel belangrijk om dit op een juiste manier te doen en de technieken die er zijn zoals eyetracking heel pragmatisch in te zetten. Met yourUX willen we het doen van UX-research juist nog meer laagdrempelig maken.

3. Hoe ben je bij yourUX terechtgekomen?

Ooit heb ik als jong broekie alle facetten van onderzoek gedaan bij Blauw Research en later elders. Heel veel UX-research ook. Vervolgens heb ik de afgelopen jaren organisaties geholpen bij het opzetten van nieuwe websites. Ik heb dus aan alle kanten van de tafel gezeten. En nu komen al deze ervaringen samen bij yourUX.

4. Wat vind jij nou een coole, goed werkende website? En waarom?

Nou ik zag laatst de nieuwe bèta versie van rotterdam.nl, de website van de gemeente Rotterdam. Als ik bedenk hoe complex het is om vanuit zo enorm veel behoeften van bewoners en bezoekers een website neer te zetten, dan hebben ze dat heel knap gedaan. Echt vanuit de gebruiker opgezet. Geen klant overigens hoor. Wel onze overburen.

5. Wat is jouw favoriete website/app functionaliteit? En waarom?

Ik gebruik nu heel vaak de website Ishetb1.nl. Dit helpt bij het vereenvoudigen van teksten naar B1 taalniveau. De website geeft dus suggesties voor ander woordgebruik zodat je tekst makkelijker leesbaar wordt, voor iedereen.

6. yourUX bevindt zich midden in Rotterdam. Wat betekent Rotterdam voor jou?

Heel veel. Ik kom uit een echte Rotterdamse familie. Ben daarom ook fan van Sparta, hoe lastig dat soms ook is. Ik heb voor grote merken in Nederland en er buiten onderzoek gedaan maar voelde me erg thuis als het in het Rotterdamse was. De afgelopen paar jaar heb ik ook projecten gedaan voor de meer kwetsbare bewoners van Rotterdam. Ik heb de stad daardoor ook op een andere manier leren kennen.

Iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje

...direct in je mailbox!

test