Dyann UX researcher bij yourUX
Blog
24/10/2023

Maak kennis met yourUX: 6 vragen aan Dyann

Aan de hand van 6 vragen stellen we onze yourUX collega's aan je voor. Hier is... Dyann

Wat is jouw rol bij yourUX?

UX-researcher (kwalitatief)

Wat is daar zo leuk aan?

Ik vind het interessant om te leren wat mensen motiveert en hen te helpen om doelen te bereiken. Als UX-researcher leer je over de obstakels die (potentiële) gebruikers tegenhouden. Hierdoor kan je de opdrachtgever helpen bij het vinden van oplossingen waarvan ze niet altijd wisten dat ze die nodig hadden.

Hoe ben je bij yourUX terechtgekomen?

Tijdens mijn studie communicatie- en multimediadesign kwam ik er al snel achter dat het onderzoeksgedeelte van het ontwerpproces mij het meeste interesseerde. Daarom heb ik daar al tijdens mijn studie de nadruk op gelegd. Daarna ben ik aan de slag gegaan als UX-researcher. Na wat ervaring opgedaan te hebben, ben ik terechtgekomen bij yourUX en Blauw Research.

Wat vind jij nou een coole, goed werkende website of app? En waarom?

Een (web) applicatie waar ik echt niet meer zonder zou kunnen is Notion. Het is een soort super-aantekeningen tool waarbij je zelfs hele databases kan maken; allemaal vanuit een grafische gebruikersinterface. Door de gelimiteerde opties in het aanpassen van de stijl blijf je gefocust op je taken en ziet alles er gewoon strak uit zonder al te veel poespas.

Wat is jouw favoriete website/app functionaliteit? En waarom?

The Storygraph is een social media platform alleen gericht op boeken. Een soort Goodreads of Hebban, maar dan gemaakt voor mensen die meer willen weten over hun leesgedrag. De functionaliteit die voor mij echt het verschil maakt zijn de inzichtelijke grafieken over je leesvoorkeuren. Mits je natuurlijk bijhoudt wanneer je welke boeken hebt gelezen 😉. Ik weet hierdoor beter welk soort boeken mij aanspreken, waardoor ik boeken kan vinden die beter aansluiten bij mijn voorkeur van stijl en schrijfwijze, in plaats van aanbevelingen puur op basis van genre.

yourUX bevindt zich midden in Rotterdam. Wat betekent Rotterdam voor jou?

Rotterdam is de stad waar ik voor het eerst op mezelf ben gaan wonen en waar ik me al heel snel thuis voelde. Ik was daarom ook erg enthousiast om hier - naast wonen - ook te kunnen werken.

Iedere maand een kant-en-klaar kennispakketje

...direct in je mailbox!

test